Shiatsu Therapie Heemstede

De behandeling

 

 

Shiatsu betekent letterlijk 'vingerdruk', omdat er tijdens de behandeling druk met de handen wordt uitgeoefend op de meridianen van het lichaam.Therapie betekent hier dat het om een korte of langere reeks van behandelingen gaat.


behandeling In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Ki ( energie of levensadem ) doorheen. Ki die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken.

Met behulp van vingers, duimen en handpalmen oefent de shiatsutherapeut druk uit op de meridianen in het lichaam. Hiermee wordt geblokkeerde Ki opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming van Ki heft klachten op of vermindert deze, en bevordert bovendien in het algemeen de vitaliteit en gezondheid.

De juiste hoeveelheid druk wordt afgestemd op de client. Naast meridiaanbehandeling door vingerdruk geeft shiatsu bovendien de mogelijkheid om door strekking, wrijving en mobilisatie van de gewrichten in het lichaam de aldaar aanwezige blokkades op te heffen.


 

 

 

© 2021       Shiatsu Therapie Heemstede

KvK nr. 64390993