Shiatsu Therapie Heemstede

Wat is Shiatsu ?

 

 

Shiatsu-therapie  bestaat uit een korte of langere reeks individuele behandelingen. Shiatsu is een Japanse manuele behandeling waarbij vingerdruk wordt uitgeoefend op de meridianen. Shiatsu-therapie is gebaseerd op een combinatie van Oosterse en Westerse geneeskunde.


Met shiatsu-therapie worden diverse klachten  behandeld zoals burnout, rsi, darmklachten, rugpijn en nekpijn. Shiatsu geeft ook goede resultaten bij o.a. migraine, overgangsklachten, vermoeidheid, duizeligheid en slapeloosheid.

In het algemeen bevordert shiatsu het zelfgenezend vermogen van het lichaam, en vitaliseert en ontspant lichaam en geest. Daardoor heeft shiatsu ook een preventieve werking. Door haar holistische karakter is shiatsu-therapie te rangschikken onder de alternatieve geneeswijzes.


Op deze website vindt u nadere informatie over de werking van shiatsu en over de klachten die er wel en niet mee behandeld kunnen worden. Shiatsu is een zeer effectieve behandelmethode maar niet voor alle klachten toepasbaar. Een combinatie met andere therapieën of medicijngebruik is goed mogelijk.

 

 

 

© 2021       Shiatsu Therapie Heemstede

KvK nr. 64390993